Breu Història


-Àbac
L'àbac és un instrument que serveix per a efectuar operacions aritmètiques senzilles (sumes, restes, divisions i multiplicacions i altres més complexes, com calcular arrels). Consisteix en un quadre de fusta amb barres paral·leles per les que corren boles movibles, útil també per ensenyar aquests càlculs simples. El seu origen es remunta a l'antiga Mesopotàmia, més de 2000 anys abans de la nostra era.





-Antiquetera
Resultado de imagen de Antiquetera
Es una maquina, trobada en un naufragi, antiga basada en las ideas de Arquimedes, utilitzada per indicar una data amb exactitud, creat probablement l'any 87 abans de Crist, aquest objecte va ser considerat OOPART, que vol dir que esta fora de la seva época a causa de l'alta tecnologia que utilitza.

glaopela

-Regla de càlcul
Imagen relacionadaLa regla de càlcul és un instrument de càlcul que actua com un ordinador analògica. Disposa de diverses escales numèriques mòbils que faciliten la ràpida i còmoda realització d'operacions aritmètiques complexes, com ara multiplicacions, divisions, etc.


-Pascalina
Resultado de imagen de pascalina png
La Pascalina és una de les primeres calculadores mecàniques, que funcionava a força de rodes i engranatges. Va ser inventada per Blaise Pascal en 1645, després de tres anys de treball sobre la mateixa. Es van fabricar diverses versions i Pascal en persona va construir almenys cinquanta exemplars, el primer ús de la Pascalina va ser en la Hisenda francesa, a causa que Pascal va dissenyar la Pascalina per ajudar al seu pare, que era comptador en aquesta entitat. A causa d'això la Pascalina estava destinada bàsicament a solucionar problemes d'aritmètica comercial.



-Bombe
Imagen relacionada
El bombe era un dispositiu electromecànic (un ordinador d'ús específic) usat pels criptòlegs britànics per ajudar a desxifrar els senyals xifrades per la màquina alemanya Enigma durant la Segona Guerra Mundial. L'Armada i l'Exèrcit dels Estats Units van produir màquines amb la mateixa especificació funcional, però dissenyades d'una manera diferent.

El disseny inicial de l'bombe va ser produït el 1939 al Government Code and Cypher School a Bletchley Park per Alan Turing.


-IBM
Imagen relacionadaInternational Business Machines. (IBM) és una reconeguda empresa multinacional nord-americana de tecnologia i consultoria amb seu a Armonk, Nova York. IBM fabrica i comercialitza maquinari i programari per a ordinadors, i ofereix serveis d'infraestructura, allotjament d'Internet, i consultoria en una àmplia gamma d'àrees relacionades amb la informàtica, des de computadores centrals fins nanotecnología.



-Mark 1
Resultado de imagen de Mark 1

L'IBM Automatic Sequence Controlled Calculator (ASCC), més conegut com Harvard Mark I o Mark I, va ser el primer ordenadorelectromecánico, construït a IBM i enviat a Harvard en 1947. Tenia 760.000 rodes i 800 quilòmetres de cable i es basava en la màquina analítica de Charles Babbage.

El computador feia servir senyals electromagnètics per moure les parts mecàniques. Aquesta màquina era lenta (prenia de 3 a 5 segons per càlcul) i inflexible (la seqüència de càlculs no es podia canviar); però executava operacions matemàtiques bàsiques i càlculs complexos d'equacions sobre el moviment parabòlic.



-Eniac
Resultado de imagen de Eniac
ENIAC, acrònim de Electronic Numerical Integrator And Computer (Computador i Integrador Numèric Electrònic), va ser una de les primeres ordinador de propòsits generals. Era Turing-completa, digital, i susceptible de ser reprogramada per resoldre "una extensa classe de problemes numèrics". Va ser inicialment dissenyada per calcular taules de tir d'artilleria per al Laboratori d'Investigació Balística de l'Exèrcit dels Estats Units.





-Transistor
Imagen relacionada

El terme transistor 3D (o tridimensional), és usualment utilitzat per referir-se a transistors amb una arquitectura tridimensional, el que suposa afegir una dimensió addicional als transistors actuals, els quals estan fabricats en dues dimensions.

La fabricació de transistors tridimensionals no és excessivament nova, si es té en compte que des de fa al voltant d'una dècada companyies com IBM, TSMC, Infineon i Intel entre d'altres, desenvolupen aquest tipus de transistors (encara que només hagi estat en prototips amb fins de investigació).

-Jack Kilby

Es un dels homes de la segona meitat del segle XX que més influència ha tingut en la nostra vida quotidiana. Nascut a Jefferson (Missouri, EUA) el 1923, va rebre el premi Nobel de Física l'any 2000, per la co-invenció del circuit integrat, més conegut popularment pel xip o microxip.






-Microprocessadors
Resultado de imagen de microprocessadors intel
Un microprocessador és un processador miniaturitzat fins al punt de fer possible de tenir un únic circuit integrat amb totes o la major part de les seves funcionalitats. Els primers microprocessadors van aparèixer al principi de la dècada del 1970 a les calculadores electròniques, utilitzaven una aritmètica BCD amb paraules de 4 bits. Alguns sistemes encastats utilitzaven microprocessadors de 4 i 8 bits com les terminals, les impressores, diversos tipus d'autòmats, etc.






-Intel
Intel és el major fabricant de circuits integrats del món, segons la seva xifra de negoci anual. La companyia nord-americana és la creadora de la sèrie de processadors x86, els processadors més comunament trobats en la majoria de les computadores personals. Intel va ser fundada el 18 de juliol de 1968 com Integrated Electronics Corporation (tot i que un error comú és el que "Intel" ve de la paraula intelligence) pels pioners en semiconductors Robert Noyce i Gordon Moore, i moltes vegades associats amb la direcció executiva i la visió d'Andrew Grove.


-Steve Jobs
Steven Paul Jobs (San Francisco, Califòrnia 24 de febrer de 1955-Palo Alto, Califòrnia, 5 d'octubre de 2011), 8 9 10 11 més conegut com Steve Jobs, va ser un empresari i magnat dels negocis del sector informàtic i de la indústria de l'entreteniment nord-americà. Va ser cofundador i president executiu d'Apple Inc.12 i màxim accionista individual de The Walt Disney Company.13

Va fundar Apple el 1976 juntament amb un amic de l'adolescència, Steve Wozniak, amb ajuda del excompany de Jobs a Atari, Ron Wayne al garatge de casa seva. Aixecat pel èxit de l'Apple II Jobs va obtenir una gran rellevància pública, sent portada de Time el 1982.

Comentarios

Entradas populares